facebook
Share

Ζυμαρικά ολικής με αβοκάντο και καρυδάτη σάλτσα

Ζυμαρικά ολικής με αβοκάντο και καρυδάτη σάλτσα

Υλικά

500 γραμ. βίδες ολικής
2 φλ. καρύδια
2 φέτες ψωμί ζέα
1 σκ. σκόρδο
5 – 6 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
1 ώριμο αβοκάντο (κομμένο σε κομματάκια και ραντισμένο με λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσει)
2 κ.σ ψιλοκομμένο καρύδι (για το σερβίρισμα)
Eλαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το σερβίρισμα)

Eκτέλεση
Για τα ζυμαρικά με αβοκάντο, ξεκινάς μουσκεύοντας το ψωμί σε νερό, στη συνέχεια το στίβεις και το βάζεις στο multi έτσι ώστε να γίνει ψίχουλα ενώ παράλληλα βράζεις τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
Προσθέτεις τα καρύδια, το σκόρδο και το λάδι στο multi και τα αλέθεις όλα μαζί. Συμπληρώνεις λίγο νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν, έτσι ώστε να γίνει μια πυκνή σάλτσα. Αντί για λάδι μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο ταχίνι.
Στραγγίζεις τα ζυμαρικά και τα σερβίρεις στα πιάτα. Περιχύνεις με την καρυδάτη σάλτσα και γαρνίρεις με ψιλοκομμένο αβοκάντο και ψιλοτριμμένο καρύδι. Ολοκληρώνεις το σερβίρισμα με ελαιόλαδο και πιπέρι.

Aβοκάντο info: Η περιεκτικότητα του αβοκάντο σε κάλιο και φολικό οξύ, προστατεύει από τις καρδιαγγειακές παθήσεις και συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, το αβοκάντο έχει προστατευτική δράση για το δέρμα. Έρευνες έχουν αποδείξει την βελτίωση της συνολικής ποιότητας της διατροφής και του μειωμένου κινδύνου μεταβολικού συνδρόμου μετά την πρόσληψή του.

Γράφει η Ιωάννα Λαουμτζή, Owner / Ηead Trainer

Share post:

ESPA Banner
EUERDF Banner