facebook
Share

Μπάρες δημητριακών με κινόα

Μπάρες δημητριακών με κινόα

Υλικά για 16 μπάρες
1 φλιτζάνι (225 γρ.) ταχίνι (κατά προτίμηση ολικής άλεσης)
1 φλιτζάνι (340 γρ.) μέλι
1 φλιτζάνι (140 γρ.) ηλιόσπορους (καθαρισμένους)
1 φλιτζάνι (145 γρ.) αποξηραμένα δαμάσκηνα
1½ φλιτζάνι (145 γρ.) νιφάδες βρώμης
½ φλιτζάνι (50 γρ.) κοπανισμένο λιναρόσπορο
½ φλιτζάνι (95 γρ.) ωμή κινόα
1 κουταλιά τριμμένη κανέλα
Λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

Eκτέλεση
Πρόσθεσε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι και το ταχίνι και ζέστανε ανακατεύοντας, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3 – 4 λεπτά περίπου και στη συνέχεια αποσύρεις το μείγμα από τη φωτιά. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 170° C. Βάλε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα. Προσθέτεις το χλιαρό μείγμα μελιού-ταχινιού στα στερεά υλικά και αναμειγνύεις πολύ καλά.

Πάρε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, βρέξε το με λίγο νερό, τσαλάκωσε το έτσι ώστε να στραγγίξει καλά και τέλος στρώσ’ το σε ένα ταψάκι διάστασης 24 x 24 εκ.
Άπλωσε το μείγμα που ετοίμασες στο ταψί και ψήσ’ το για 18-20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα. Περιμένεις να κρυώσει τελείως το μείγμα και μετά το κόβεις σε κομμάτια για να σχηματίσεις τις μπάρες.

Γράφει η Ιωάννα Λαουμτζή, Owner / Ηead Trainer

Share post:

ESPA Banner
EUERDF Banner