facebook
Share

Μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας, φιστικοβούτυρο και βρώμη

Μανιταρόσουπα με λάδι τρούφας, φιστικοβούτυρο και βρώμη

Μια σούπα γεμάτη πρωτεΐνη, ιδανικό γεύμα (και για vegan!) μετά από ένα πρόγραμμα γυμναστικής τις κρύες νυχτες του χειμώνα.

Υλικά για 4 άτομα:
15 γρ. βασιλομανίταρα porchini
250 γρ. λευκά μανιτάρια agaricus
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κλαδάκια φρέσκου θυμαριού
30 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. νιφάδες βρώμης
20 γρ. φυστικοβούτυρο
80 γρ. γάλα φρέσκο
650 γρ. νερό
45 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρι χαμηλών λιπαρών
Αλάτι και πιπέρι
2 κ.γ. λάδι λευκής τρούφας

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί. Κόβουμε τα λευκά μανιτάρια σε φέτες και μαζί με τα βασιλομανίταρα τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα 20 γρ. ελαιολάδου και το θυμάρι.
Ανάβουμε το μάτι σε μεσαία θερμοκρασία και σοτάρουμε ελαφρά.
Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν στα υγρά τους για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το γάλα, τη βρώμη και το φιστικοβούτυρο. Προσθέτουμε και το περιεχόμενο του τηγανιου.
Ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5 λεπτά ακόμα.
Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το τριμμένο τυρί και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά προσθέτουμε το λάδι τρούφας.
Αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το μπλέντερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να πετύχουμε το αποτέλεσμα μιας βελουτέ σούπας.

Καλή σας απόλαυση!

Ήξερες ότι η τρούφα είναι ένα σχετικά σπάνιο είδος υπόγειου μανιταριού, θεωρείται superfood και χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς κατά των μυϊκών και αρθριτικών πόνων; 

Extra info: Tα μανιτάρια έχουν υψηλή θρεπτική αξία! Είναι υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη και χαμηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένο λίπος, νάτριο και καθόλου χοληστερίνη! Επίσης, είναι πλούσια πηγή διαιτητικών ινών και βιταμινών όπως βιταμίνη C, βιταμίνες συμπλέγματος Β (ειδικά φυλλικό οξύ αλλά και θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, παντοθενικό οξύ, Β6), σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, χαλκό και σελήνιο.

Δες ακόμη: Ριζότο με μαύρη τρούφα και μανιτάρια

Γράφει η Ιωάννα Λαουμτζή, Owner / Leading Trainer

Share post:

ESPA Banner
EUERDF Banner