facebook
Share

Μακαρονοσαλάτα

Μακαρονοσαλάτα

Μακαρονοσαλάτα με fusilli ολικής, γαλοπούλα και σως γιαουρτιού & αβοκάντο.

Υλικά για 4 άτομα
• 1 φλιτζάνι βραστό καλαμπόκι
• 1 πακέτο fusilli ολικής άλεσης 500 γρ.
• 200 γρ. καπνιστή γαλοπούλα
• 1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
• Λίγες κορυφές μπρόκολο βρασμένο
• Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
• Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σως γιαουρτιού – αβοκάντο
• 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 2 κ. σούπας αβοκάντο πολύ γινωμένο • 2 κ. σούπας μουστάρδα
• 2 κ.σ ελαιόλαδο
• 1 κ. σούπας άνηθος
• Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Βράζεις το καλαμπόκι και τα μακαρόνια και τα αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Λαδώνεις λίγο τα fusilli για να μη κολλήσουν και στη συνέχεια ψιλοκόβεις τα λαχανικά και τα αναμιγνύεις με τα μακαρόνια.

Βάζεις όλα τα υλικά για τη σος γιαουρτιού στο multi και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν μία βελουδένια κρέμα (1-2 λεπτά). Ανακατεύεις με τα fusilli και σερβίρεις με φρέσκο βασιλικό και πιπέρι.

Γράφει η Ιωάννα Λαουμτζή, Owner / Ηead Trainer

Share post:

ESPA Banner
EUERDF Banner