facebook
Share

Μακαρονοσαλάτα με γαρίδες και πέστο βασιλικού

Μακαρονοσαλάτα με γαρίδες και πέστο βασιλικού

Υλικά Μακαρονοσαλάτας
350 γρ. ωμά ζυμαρικά ολικής άλεσης (σπαγγέτι, λινγκουίνι ή πέννες)
3/4 του φλ. πέστο βασιλικού
1/2 kg μεσαίες προς μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.σ. ρίγανη
1/4 του φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1 φλ. ντοματίνια κομμένα στα δύο
Αλάτι, πιπέρι

Υλικά και Εκτέλεση πέστο βασιλικού
1/2 φλ. βασιλικός
10 κάσιους
20 κ.σ. κουκουνάρι
1/2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
Χυμός από 1/2 lime
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Πιπέρι

Εκτέλεση
Ψήνουμε τα κάσιους και το κουκουνάρι σε ταψί με λαδόκολλα για 8-10 λεπτά στους 160 βαθμούς. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να φτάσουμε την επιθυμητή πυκνότητα.

Εκτέλεση Μακαρονοσαλάτας
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2. Όσο τα ζυμαρικά βράζουν, τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις γαρίδες, το σκόρδο, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε για ±5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι γαρίδες. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
3. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τις γαρίδες. Προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά να πάει η σάλτσα παντού.
4. Τέλος, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και τα ντοματίνια. Προαιρετικά, γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό.

Καλή απόλαυση!

Γράφει η Φρίντα Παναγιωτίδου, Exclusive Νutritionist

Share post:

ESPA Banner
EUERDF Banner