facebook
Share

Κινόα muffins με βρώμη & ταχίνι

Κινόα muffins με βρώμη & ταχίνι

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως, παρέχουν τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν στη ρύθμιση του πεπτικού συστήματος και προσφέρουν αίσθημα πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα.

Η κινόα είναι μία από τα λίγες φυτικές τροφές που θεωρείται ότι είναι “πλήρης πρωτεΐνη” και έχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.

Υλικά
• 1 κούπα quinoa μαγειρεμένη
• 120 γρ. καστανή ζάχαρη κρυσταλλική
• 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 120 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
• 60 γρ. νιφάδες βρώμης (Κουάκερ)
• 1 ½ κ.γ. baking powder
• ½ κ.γ. αλάτι
• 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
• 1 αυγό
• 200 ml ξινόγαλο
• 4 κ.σ. ταχίνι ολικής
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Eκτέλεση
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170°C στον αέρα και ετοιμάζεις φόρμα 12 θέσεων με χαρτάκια για μάφινς. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις τα στεγνά υλικά (quinoa μέχρι κανέλα) με σύρμα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάς τα υγρά υλικά (αυγό μέχρι βανίλια). Τα προσθέτεις στο μεγάλο μπολ με τα στεγνά υλικά, και ανακατεύεις.
Μοιράζεις το μείγμα στις θήκες και ψήνεις για περίπου 25′. Τα αφήνεις για 5′ στις φόρμες και τα μεταφέρεις σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Γράφει η Ιωάννα Λαουμτζή, Owner / Ηead Trainer

Share post: