facebook
Share

Σαλάτα με ρόκα, αχλάδι, κατσικίσιο τυρί και πάπια καπνιστή

Σαλάτα με ρόκα, αχλάδι, κατσικίσιο τυρί και πάπια καπνιστή

Υλικά για 4 άτομα
150γρ καπνιστή πάπια
6 ματσάκια ρόκα
4 αχλάδια
200 γρ. κατσικίσιο τυρί
20 γρ. φουντούκια
60 γρ. ρόδι

Για την μαρινάδα:
60 ml βαλσάμικο (Κατά προτίμηση παλαιωµένο Aceto Balsamico Tradizionale di Modena)
120 ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο αλάτι, μαύρο πιπέρι
Εστραγκόν ξερό

Eκτέλεση
Αρχικά καθαρίζεις πλένεις και στεγνώνεις τη ρόκα. Στη συνέχεια, πλένεις, καθαρίζεις και κόβεις σε τέταρτα τα αχλάδια. Κόβεις το κατσικίσιο τυρί σε φέτες, την καπνιστή πάπια σε λεπτά καρέ και ψιλοκόβεις τα φουντούκια. Ανακατεύεις σε μπολ τα υλικά της μαρινάδας με ένα σύρμα. Προσθέτεις τα αχλάδια, τα φουντούκια και την πάπια και τα αφήνεις να μαριναριστούν για 5 λεπτά. Βάζεις τη ρόκα στο μπολ, ανακατεύεις καλά και σερβίρεις σε ατομικά πιάτα σαλάτας, προσθέτοντας από πάνω το κατσικίσιο τυρί.

Tι πίνεις; Τα έντονα αρώματα από την καπνιστή πάπια και το κατσικίσιο τυρί θα ταίριαζαν με ένα ροζέ Βιδιανό.

Γράφει η Ιωάννα Λαουμτζή, Owner / Ηead Trainer

Share post:

ESPA Banner
EUERDF Banner