facebook
Share

Σαλάτα με φακές και γλυκοπατάτα

Σαλάτα με φακές και γλυκοπατάτα

Νόστιμη και υγιεινή σαλάτα με τεράστια διατροφική αξία, πλούσια σε σίδηρο, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά καθώς και σε βιταμίνη Α, Β5, B6. Δοκίμασε την.

Υλικά για 2 μερίδες

2 μεγάλα καρότα, κομμένα σε κύβους
1 κόκκινο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
2 γλυκοπατάτες μεσαίου μεγέθους κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αποξηραμένες νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
100γρ φακές
φέτα 50γρ., θρυμματισμένη
1 φλιτζάνι ρόκα

Προετοιμασία

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στον αέρα στους 200 ° C.
  2. Βάζετε το καρότο, το κρεμμύδι και τη γλυκοπατάτα σε ένα μεγάλο ταψί με 1 κουτάλι ελαιόλαδο και τις νιφάδες τσίλι (αν θέλετε).
  3. Ψήνετε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
  4. Βράζετε τις φακές σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στην συνέχεια τις βάζετε στην πιατέλα που θα τις σερβίρετε.
  5. Προσθέστε τα λαχανικά που ψήσατε, την φέτα, την ρόκα και στη συνέχεια το βαλσάμικο ξίδι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Καλή απόλαυση.

Γράφει η Ιωάννα Στεργίου.

Share post:

ESPA Banner
EUERDF Banner