facebook
Share

7 τρόποι να παραμένεις υγιής, ιδιαίτερα εσύ που είσαι μαμά!

7 τρόποι να παραμένεις υγιής, ιδιαίτερα εσύ που είσαι μαμά!

Μαμά. Τόσο μικρή αλλά ταυτόχρονα τόσο μεγάλη λέξη, γιατί ξεχειλίζει από αγάπη. Η ηρωίδα όλων μας, μια ηρωίδα χωρίς στολή, μπέρτα ή σούπερ δυνάμεις, αλλά με τη σούπερ δύναμη να είναι εκεί, πάντα κοντά μας. Αν είσαι κι εσύ μαμά, τότε ξέρεις από πρώτο χέρι ότι η καθημερινότητά σου είναι πολύ απαιτητική αλλά απαιτεί ταυτόχρονα το να παραμένεις γεμάτη από ενέργεια και φυσικά από υγεία.

Θα ανακαλύψεις ότι γίνεσαι καλύτερη μαμά, όταν βρίσκεις χρόνο για σένα. Με λίγες, στρατηγικές αλλαγές, ανακάλυψε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

1. Χάρισε στον οργανισμό σου τον ύπνο που χρειάζεσαι
Ειδικά αν είσαι νέα μαμά, ο ύπνος μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι μια πολύ δύσκολη αποστολή. Δε θα πρέπει όμως να τον αμελείς. Από το να νιώθεις πραγματικά εξοντωμένη, είναι προτιμότερο να πιέσεις τον εαυτό σου να κοιμηθεί κάθε φορά που το μωρό θα κοιμηθεί, γιατί στην αϋπνία τη διαφορά θα την κάνει ακόμη και ένα δεκάλεπτο ύπνου. Δώσε προτεραιότητα στον ύπνο σου, διότι ο απαραίτητος, ζωτικός ύπνος βοηθά τον οργανισμό να ανακάμψει.

2. Ενυδάτωσε το σώμα σου
Ενεργοποίησε τον οργανισμό σου με τη δύναμη του νερού. Το νερό είναι το κλειδί για την υγεία του οργανισμού σου, αφού η έλλειψή του μπορεί ακόμη και να επηρεάσει τη διάθεσή σου και να σου φέρει ανεξήγητη κόπωση, πονοκέφαλο, άγχος, ακόμη και δυσκολία στη συγκέντρωση. Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα μεγάλο ποτήρι νερό και προσπάθησε να φτάσεις τα 8!

3. Μείνε κάποιες ώρες offline
Το να ξυπνήσεις και αμέσως να διαβάσεις τα emails σου, να δεις τα νέα της ημέρας ή να ξεκινήσεις το scrolling, θολώνει το μυαλό σου. Αξιοποίησε περισσότερο το χρόνο που περνάς online, αφιερώνοντας τον στον εαυτό σου και όχι στην οθόνη σου.

4. Ανακάλυψε τι μπορεί να κάνει η άσκηση στο σώμα και τη διάθεσή σου
Η κίνηση είναι το φάρμακο για καλύτερη σωματική αλλά και πνευματική υγεία. Ακόμη και 30 λεπτά θα σε βοηθήσουν να έχεις ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας. Και φυσικά μπορείς να κάνεις γυμναστική μαζί με τα παιδιά σου ή να απολαύσεις λίγο χρόνο μόνη σου κάνοντας γρήγορα αλλά αποτελεσματικά προγράμματα. Το κανάλι μου στο YouTube είναι ό,τι πρέπει: https://bit.ly/3nXNuBG!

5. Προσπάθησε να βρεθείς πιο κοντά στη φύση
Άλλαξε παραστάσεις με μια βόλτα στο πάρκο ή μια κοντινή εκδρομή στο βουνό ή στη θάλασσα. Το να βρεθείς εκτός σπιτιού ή γραφείου και πιο κοντά στη φύση, θα μειώσει σε σημαντικό βαθμό τα επίπεδα του στρες και θα ενισχύσει τη διάθεσή σου. Ανακάλυψε νέα μέρη μαζί με τα παιδιά σου. Οι αναμνήσεις σας θα κρατήσουν για πάντα!

6. Βάλε χρώμα στο πιάτο σου
Πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, καφέ (ολικής άλεσης). Τροφές πλούσιες από θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την υγεία σου και σχετίζονται με καθαρή σκέψη αλλά και καλή διάθεση.

7. Μάθε κάτι καινούριο
Σήμερα έχουμε το προνόμιο της εύκολης πρόσβασης σε πολλή αλλά και σε εξειδικευμένη γνώση. Ξεκίνα να μαθαίνεις τη γλώσσα που πάντα ήθελες, να φτιάχνεις τα δικά σου διακοσμητικά, ακόμη και να ξεκινήσεις ένα νέο χόμπι. Αντιμετώπισε τον κόσμο με την περιέργεια ενός μικρού παιδιού, θέσε νέους στόχους και δες την αυτοπεποίθησή σου να αυξάνεται αλλά και τους δείκτες στρες στο σώμα σου να μειώνονται.

Γράφει η Ιωάννα Λαουμτζή, Founder / Head Trainer του IL Exclusive Fitness και Fitness Consultant

Share post:

ESPA Banner
EUERDF Banner