facebook
Share

Υγιεινό και νόστιμο lunch break στο γραφείο: Ριγκατόνι ολικής με κοτόπουλο και σπανάκι

Υγιεινό και νόστιμο lunch break στο γραφείο: Ριγκατόνι ολικής με κοτόπουλο και σπανάκι

Το σπιτικό φαγητό υπερτερεί πάντα από το delivery! Όχι μόνο γνωρίζεις ακριβώς τι υλικά έχεις προσθέσει στο γεύμα σου αλλά μπορείς να το κάνεις όσο υγιεινό και ταυτόχρονα πεντανόστιμο θέλεις, εξοικονομώντας παράλληλα χρήματα.

Το αγαπημένο μας ταπεράκι οργανώνει τη διατροφή μας στη δουλειά, μας αποτρέπει από το να τσιμπολογάμε και να παραγγέλνουμε ανθυγιεινά γεύματα. Τα βασικά υλικά για το ταπεράκι σου είναι υλικά που σε χορταίνουν χωρίς να σε βαραίνουν, γεμάτα από θρεπτικά συστατικά, καλά λιπαρά και πρωτεΐνη, βοηθώντας το μεταβολισμό σου να δουλεύει πιο γρήγορα.

Ποιος μπορεί να πει όχι στα μακαρόνια; Ένα γεύμα που μπορείς να ετοιμάσεις γρήγορα και να το απολαύσεις στο σπίτι αν δουλεύεις εξ’ αποστάσεως ή να το ζεστάνεις στο γραφείο.

Υλικά για 2 μερίδες

150γρ. ριγκατόνι ολικής
300γρ. κοτόπουλο στήθος σε κύβους
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3φλ. σπανάκι ωμό
1 κ.γ. κουρκουμάς
1κ.σ. ελαιόλαδο

Υλικά για τη σάλτσα

½ αβοκάντο
1κ.σ. γιαούρτι
½ φλ. γάλα αμυγδάλου
1κ.γ. μουστάρδα
1φλ. Νερό
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά για 3-4 λεπτά λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές
  • Χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Προσθέτουμε τη σάλτσα και τον κουρκουμά στο τηγάνι και ανακατεύουμε
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 15 λεπτά
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι το σπανάκι και τα ζυμαρικά και βράζουμε για 2-3 λεπτά

Θερμιδική ανάλυση

Ενέργεια: 550 θερμίδες ανά μερίδα

Γράφει o Μούντανος Κωνσταντίνος, Exclusive Nutritionist του IL Exclusive Fitness

Share post:

ESPA Banner
EUERDF Banner