facebook
Share

Σφακιανή πίτα

Σφακιανή πίτα

Η σφακιανή πίτα είναι μία πολύ λεπτή ζύμη γεμισμένη με μαλακό τυρί (μυζήθρα) η οποία ψήνεται χωρίς σχεδόν καθόλου λάδι και σερβίρεται με μέλι και κανέλα. Είναι μια πολύ ελαφριά επιλογή καθώς περιέχει μόνο λίγο ελαιόλαδο στη ζύμη και τυρί χαμηλών λιπαρών. Σερβίρεται ως επιδόρπιο και θα μπορούσε να είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή πρωινού.

Υλικά
½ κιλό αλεύρι για κάθε χρήση
4 κουταλιές ελαιόλαδο
½ κουταλάκι αλάτι
1 ποτήρι νερό
½ κιλό μυζήθρα
150 ml χλιαρό νερό
Mέλι
Κανέλα

Εκτέλεση:
Για τη ζύμη της σφακιανής πίτας ανακάτεψε σε ένα μπολ το αλεύρι με το νερό μέχρι να πάρεις μια μαλακή ζύμη. Στη συνέχεια άφησε την να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Φτιάχνεις μπαλάκια μυζήθρας και μπαλάκια ζυμαριού και κλείνεις ένα μπαλάκι μυζήθρας μέσα σε κάθε μπαλάκι ζυμαριού. Μόλις τελειώσεις τα βάζεις σε μια πάνινη πετσέτα. Τα αφήνεις για 10 λεπτά προκειμένου να τραβήξουν την υγρασία και μετά πιέζεις σιγά σιγά για να ανοίξουν τα πιτάκια. Ψήνεις σε αντικολλητικό τηγάνι χρησιμοποιώντας μια χαρτοπετσέτα για να βάλεις λάδι στο τηγάνι. Οι σφακιανές πίτες σερβίρονται ζεστές περιχυμένες με μέλι και κανέλα.

Γράφει η Ιωάννα Λαουμτζή, Owner / Leading Trainer  

Share post:

ESPA Banner
EUERDF Banner