facebook
Share

Η συνταγή του μήνα / Ρυζόγαλο με βρώμη

Η συνταγή του μήνα / Ρυζόγαλο με βρώμη

Φρεσκάραμε την κλασική συνταγή και δημιουργήσαμε μια mini γλυκειά απόλαυση.

Υλικά
• ½ φλιτζάνι βρώμη
• 2½ φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου
• 1/3 φλιτζάνι ακατέργαστη κρυσταλλική ζάχαρη
• 2 κουταλιές του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• Λιναρόσπορο και κανέλα για το σερβίρισμα

Eκτέλεση
Ανακάτεψε τη βρώμη, το γάλα αμυγδάλου και τη ζάχαρη σε μια βαθιά κατσαρόλα. Ζέστανε το μείγμα μέχρι να πάρει την πρώτη βράση και μετά χαμήλωσε τη θερμοκρασία και συνέχισε να βράζεις το μείγμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει, για 30 λεπτά.

Αφαίρεσε από τη φωτιά και πρόσθεσε το εκχύλισμα.
Σερβίρεις σε μπολάκια με σπασμένο λιναρόσπορο και λίγη κανέλα.

Γράφει η Ιωάννα Λαουμτζή, Owner / Ηead Trainer

Share post: