facebook
Share

Κινόα με σπανάκι μανιτάρια και λευκή τρούφα

Κινόα με σπανάκι μανιτάρια και λευκή τρούφα

Υλικά

1 φλιτζάνι κινόα
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι λευκής τρούφας
½  κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
½ φλιτζάνι νερό
αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι σπανάκι

Εκτέλεση

1.Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό με την κινόα σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι το νερό να βράσει.

2.Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνοντας το μείγμα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.

3.Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με ελάχιστο λάδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια.

4.Μόλις η κινόα είναι έτοιμη προσθέτουμε τα μαγειρεμένα λαχανικά.

5.Γαρνίρουμε με φρέσκο σπανάκι, λάδι λευκής τρούφας, αλάτι και πιπέρι.

Καλή απόλαυση!

IL Foodie Tip: Οι λευκές τρούφες αναπτύσσονται από τα μέσα του καλοκαιριού και ωριμάζουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως και τα τέλη Δεκεμβρίου. Η καλύτερη εποχή για να τις γευτούμε είναι από τα μέσα Οκτωβρίου έως και τα τέλη Δεκεμβρίου.

Γράφει η Ιωάννα Λαουμτζή, Owner / Ηead Trainer

Share post: