facebook
Share

Κέικ πρωτεΐνης με βρώμη και λιναρόσπορο χωρίς βούτυρο και ζάχαρη

Κέικ πρωτεΐνης με βρώμη και λιναρόσπορο χωρίς βούτυρο και ζάχαρη

Υλικά

  • 6 ασπράδια αυγών και 2 κρόκους
  • 150 γρ. νιφάδες βρώμης(κουάκερ)
  • 3 κουταλιές σούπας τριμμένο λιναρόσπορο
  • 100 γρ. χοντροτριμμένα αμύγδαλα
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 1 βανίλια
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.σ. μέλι (για να το περιχύσεις)

Εκτέλεση
1. Αναμιγνύεις τα αλεσμένα αμύγδαλα με το λιναρόσπορο και τη βρώμη. Πολτοποιείς τις μπανάνες.
2. Χτυπάς τα ασπράδια τους κρόκους, τη βανίλια και την κανέλα και ανακατεύεις όλα τα υλικά προσθέτοντας το μπέικιν πάουντερ.
3. Βάζεις το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης και ψήνεις στους 200° βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Προτού κρυώσει, το περιχύνεις με το μέλι αφού το έχεις ζεστάνεις πρώτα ώστε να είναι ρευστό.

Info: Μια τυπική δόση για τους τεμαχισμένους σπόρους λιναρόσπορου είναι 1 κουταλιά της σούπας (7 γραμμάρια). Μόλις μία κουταλιά της σούπας όμως παρέχει μια καλή ποσότητα πρωτεϊνών, ινών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ενώ παράλληλα είναι πλούσια πηγή ορισμένων βιταμινών και μετάλλων

Γράφει η Ιωάννα Λαουμτζή, Owner / Leading Trainer

Share post:

ESPA Banner
EUERDF Banner