facebook
Share

Φιλετάκια κοτόπουλου με σάλτσα ανανά και αβοκάντο

Φιλετάκια κοτόπουλου με σάλτσα ανανά και αβοκάντο

Υλικά για 4 μερίδες
Χυμός από 4 limes
1/4 του φλ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1/4 του φλ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές μέλι
1/2 κιλό φιλετάκια κοτόπουλου
1 αβοκάντο σε κυβάκια
1/4 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα ανανά
1/2 φλ. ανανάς
250 γρ. κέτσαπ ουδέτερη
3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση για τη σάλτσα ανανά
Πρόσθετουμε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο τηγάνι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Εκτέλεση
1. Φτιάξτε μαρινάδα: Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το χυμό από 3 lime, τον κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, το μέλι και το αλατοπίπερο.
2. Βάζουμε το κοτόπουλο σε μεγάλο αεροστεγές σακουλάκι και ρίχνουμε τη μαρινάδα. Αφήνουμε στο ψυγείο από 2 ώρες έως ένα βράδυ.
3. Προσθέτουμε σε ταψί μια λαδόκολλα και ψήνουμε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για ±10 λεπτά η κάθε πλευρά.
4. Παράλληλα, σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το αβοκάντο, το κρεμμύδι, τον χυμό από το 1 lime και αλατοπίπερο.
5. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τον φούρνο, απλώστε τη σάλτσα ανανά στο κοτόπουλο και από πάνω προσθέστε το αβοκάντο και το κρεμμύδι.

Καλή απόλαυση!

Γράφει η Φρίντα Παναγιωτίδου, Exclusive Νutritionist

Share post:

ESPA Banner
EUERDF Banner