facebook
Share

Σπανακοκινόα με τρούφα και μανιτάρια

Σπανακοκινόα με τρούφα και μανιτάρια

Ένα από τα βασικότερα μακροθρεπτικά συστατικά με πολυσήμαντους ρόλους για την ανάπτυξη και συντήρηση του ανθρώπινου οργανισμού είναι η πρωτεΐνη.

Επίσης, το σπανάκι μπορεί να θεωρηθεί ως superfood. Είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά ενώ παράλληλα έχει χαμηλή θερμιδική αξία.

Η τρούφα έχει λίγες θερμίδες και μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό (80-99%), οπότε και βοηθάει στην απώλεια βάρους. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ενώ ταυτόχρονα δεν περιέχει πολλούς υδατάνθρακες και λίπη και αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμινών.

Ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης μας παρουσιάζει μια συνταγή που τα συνδυάζει όλα και μας εξασφαλίζει μεγαλύτερη απόλαυση με περισσότερη πρωτεΐνη.

Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής του Αλέξανδρου και γευτείτε το υπέροχο αποτέλεσμα.

Υλικά

50g ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομ.
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομ.
25g αποξηραμένα άγρια μανιτάρια
3 μικρά φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομ.
2 χούφτες σπανάκι χωρίς καθόλου κοτσάνι κομμένα σε λεπτές φέτες
150g κινόα (την οποία έχουμε βράσει σε αλατισμένο νερό για 9λ)
150g ζωμό κοτόπουλο
Χυμό από 1 λεμόνι
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομ.
Λάδι τρούφας ή φρέσκια τρούφα ή τρούφα σε βαζάκι.

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το ζωμό κοτόπουλο σε μία κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό
  2. Ρίχνουμε μέσα τα αποξηραμένα μανιτάρια και σκεπάζουμε με καπάκι. Αφήνουμε για 15 – 20λ.
  3. Εν συνεχεία, Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και κρατάμε το ζωμό για το τελείωμα της κινόα.
  4. Σε ένα 2ο κατσαρολάκι, βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε με τη σειρά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 4-5λ να μαραθούν καλά αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  5. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 4λ
  6. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, και την βρασμένη κινόα.
  7. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το ζωμό κοτόπουλο που έχουμε αρωματίσει με τα μανιτάρια.
  8. Αφήνουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, ανακατεύοντας σα να κάναμε ένα ριζότο
  9. Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, τον μαϊντανό και την τρούφα
  10. Μοιράζουμε στα πιάτα και απολαμβάνουμε

Γράφει ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Head Chef του CTC Urban Gastronomy

Share post: