facebook
Share

Σαλάτα καρπούζι με ανθότυρο και αβοκάντο

Σαλάτα καρπούζι με ανθότυρο και αβοκάντο

Η Ιωάννα Λαουμτζή σου προτείνει μια ιδανική και light συνταγή για το καλοκαίρι!

Υλικά

  • ½ μικρή πιπεριά τσίλι
  • Ψιλοκομμένα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό
  • 200 γρ. τριμμένο ανθότυρο
  • 2 αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 500 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένο σε κύβους
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως!

Info: Ήξερες ότι η περιεκτικότητα του καρπουζιού σε σάκχαρο και θερμίδες είναι χαμηλή (1 φλιτζάνι τσαγιού καρπούζι περιέχει μόνο 40 θερμίδες), ενώ δεν περιέχει καθόλου λίπη και χοληστερόλη; 

Γράφει η Ιωάννα Λαουμτζή, Owner / Leading Trainer

Share post:

ESPA Banner
EUERDF Banner