facebook
Share

Ρεβιθοσαλάτα με φαγόπυρο

Ρεβιθοσαλάτα με φαγόπυρο

Μια πεντανόστιμη σαλάτα που αποτελεί ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα! Ιδανική για ένα lunch break από τη δουλειά στο γραφείο ή το σπίτι, δίνοντάς μας την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της ημέρας μας και να συνεχίσουμε δυναμικά χωρίς να μας βαρύνει!

Τα θρεπτικά συστατικά μας

Ο συνδυασμός του ρεβιθιού με το φαγόπυρο παρέχει στο σώμα μας πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, αντίστοιχη με εκείνη που λαμβάνουμε καταναλώνοντας κρέας. Η ιδέα της σαλάτας είναι επίσης ένας έξυπνος και διαφορετικός τρόπος να καταναλώσουμε τα όσπρια!

Το παντζάρι πέρα από ωραία γεύση περιέχει πλήθος αντιοξειδωτικών ουσιών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων συμβάλλοντας στην αθλητική απόδοση και στην καλύτερη υγεία της καρδιάς μας.

Η τομάτα αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και λυκοπενίου, με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Το κρεμμύδι περιέχει βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ωφελεί την καλή λειτουργία της καρδιάς.

Ο μαϊντανός συνδυάζεται άψογα με τα ρεβίθια, ενώ περιέχει πλήθος αντιοξειδωτικών ενισχύοντας την υγεία και το σώμα μας.

Υλικά για 2 μερίδες

1 φλιτζάνι ρεβίθια
1/2 φλιτζάνι φαγόπυρο
1 τομάτα
1 παντζάρι
½ ξηρό κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανός

Υλικά για το dressing

2 κ.γ. φυστικοβούτυρο
Χυμός από 1 λεμόνι
1 κ.γ μέλι
1 κ.σ ελαιόλαδο
Μαϊντανός
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ρεβίθια σε νερό με αλάτι για περίπου 1 ώρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ιδανικά προτιμούμε αποφλοιωμένα ρεβίθια, τοποθετημένα τα σε κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ.
  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ½ φλιτζάνι φαγόπυρο με 1 φλιτζάνι νερό. Αφού πάρει πρώτα βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με πετσέτα μέχρι να φουσκώσει και τραβήξει τα υγρά.
  • Κόβουμε το παντζάρι και την τομάτα σε κύβους, το κρεμμύδι σε φέτες και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
  • Προσθέτουμε σε ένα μπολ τα ρεβίθια το φαγόπυρο, τα λαχανικά και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.

Για τo dressing

  • Αραιώνουμε το φυστικοβούτυρο και το μέλι με ¼ ποτηριού νερό. Εν συνεχεία προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Σερβίρουμε την αναμειγμένη σαλάτα και περιχύνουμε με 2κ.σούπας από το dressing.

IL Foodie Tip: Μπορούμε να έχουμε ετοιμάσει την σαλάτα μας από το προηγούμενο βράδυ ώστε να την πάρουμε μαζί στη δουλειά. 

Διατροφική ανάλυση ανά μερίδα

Ενέργεια: 410 θερμίδες
Πρωτεΐνη: 14,5 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: 63,7 γραμμάρια
Λιπαρά: 13,8 γραμμάρια
Εκ των οποίων κορεσμένα : 1,1 γραμμάριο

Γράφει o Μούντανος ΚωνσταντίνοςExclusive Nutritionist του IL Exclusive Fitness

Share post:

ESPA Banner
EUERDF Banner