facebook
Share

Σαλάτα με καπνιστή πάπια ρόκα, αχλάδι και κατσικίσιο τυρί

Σαλάτα με καπνιστή πάπια ρόκα, αχλάδι και κατσικίσιο τυρί

Ταιριαστοί συνδυασμοί, άρτιο αποτέλεσμα, πολλά περισσότερα από μια απλή σαλάτα. It’s Christmas time!

Συστατικά

  • 150 γρ. καπνιστή πάπια
  • 6 ματσάκια ρόκα
  • 4 αχλάδια
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 20 ρ. φουντούκια
  • 60 γρ. ρόδι

Για τη μαρινάδα

  • 90 ml μηλόξιδο
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • Εστραγκόν ξερό

Εκτέλεση
Καθαρίζεις πλένεις και στεγνώνεις τη ρόκα. Πλένεις, καθαρίζεις και κόβεις σε τέταρτα τα αχλάδια. Κόβεις το κατσικίσιο τυρί σε φέτες, την καπνιστή πάπια σε λεπτά καρέ και ψιλοκόβεις τα φουντούκια.

Ανακατεύεις σε μπολ τα υλικά της μαρινάδας με ένα σύρμα. Προσθέτεις τα αχλάδια, τα φουντούκια και την πάπια και τα αφήνεις να μαριναριστούν για 5 λεπτά. Βάζεις τη ρόκα στο μπολ, ανακατεύεις καλά και σερβίρεις σε ατομικά πιάτα σαλάτας, προσθέτοντας από πάνω το κατσικίσιο τυρί.

Γιατί οι ευεργετικές ιδιότητες του μηλόξυδου στη διατροφή, την ομορφιά και την υγεία είναι πολλές.

Τι πίνουμε; Τα έντονα αρώματα από την καπνιστή πάπια και το κατσικίσιο τυρί θα ταίριαζαν με ένα ροζέ Βιδιανό.

Share post:

ESPA Banner
EUERDF Banner