facebook
Share

Παγωτό αβοκάντο και φιστίκι

Παγωτό αβοκάντο και φιστίκι

Η Ιωάννα μοιράζεται μαζί μας μια αγαπημένη της καλοκαιρινή συνταγή που βασίζεται στον έξυπνο συνδυασμό αβοκάντο με φιστίκι. Βάλε μια υγιεινή γεύση δροσιάς στην ημέρα σου, με ελάχιστες θερμίδες!

Yλικά
100 γρ. κελυφωτά φιστίκια (καθαρισμένα)
450 γρ. ώριμο αβοκάντο (καθαρισμένο)
½ κ.γ. ξύσμα από λεμόνι (ακέρωτο και βιολογικό)
3 κ.γ. χυμός λεμονιού
150 γρ. γάλα καρύδας
3 κ.γ. υγρή στέβια

Εκτέλεση:
Βάλε τα φιστίκια μέσα στο μπλέντερ και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν μια λιπαρή πάστα και να αποκτήσουν παρόμοια υφή με το φιστικοβούτυρο.
Στη συνέχεια, πρόσθεσε το αβοκάντο, αφού πρώτα το έχεις κόψει σε μικρά κομμάτια. Χτύπησε ξανά όλα τα υλικά μέχρι να πολτοποιηθούν ομοιόμορφα.
Τώρα προσθέσε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το γάλα καρύδας και την υγρή στέβια, ξαναχτύπησέ τα όλα μαζί και το μείγμα σου είναι έτοιμο!

Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσεις το μείγμα σου στην παγωτομηχανή. Σε περίπτωση που δεν διαθέτεις παγωτομηχνή, μπορείς να βάλεις το παγωτό μέσα σ’ ένα μπολ με καπάκι, κατά προτίμηση μεταλλικό.
Τέλος, βάλε το μπολ στην κατάψυξη για μισή ώρα και στη συνέχεια ανακάτεψε καλά το μείγμα με έναν αυγοδάρτη. Ξαναβάλε το μπολ στην κατάψυξη, άφησε το για 40 λεπτά και ανακάτεψε ξανά. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές προκειμένου το παγωτό να παγώσει ομοιόμορφα και να αποκτήσει μια βελούδινη υφή.

Σέρβιρε προσθέτοντας τριμμένη καρύδα για extra γεύση και καλή σου απόλαυση! 

Γράφει η Ιωάννα Λαουμτζή, Owner / Leading Trainer

Share post: