facebook
Share

Η αυθεντική συνταγή της αποτοξινωτικής λαχανόσουπας

Η αυθεντική συνταγή της αποτοξινωτικής λαχανόσουπας

Οι γιορτές ήρθαν και έφυγαν και άφησαν μερικά έξτρα κιλά στο σώμα μας. Παρακάτω μία συνταγή αρκετά θρεπτική, νόστιμη και πάνω από όλα ωφέλιμη για τον οργανισμό μας.

Συστατικά

  • 3 μεγάλα πράσινα κρεμμύδια
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 ή 2 κονσέρβες ντομάτας (σε κύβους ή ολόκληρες)
  • 3 καρότα
  • 1 κιλό μανιτάρια (φρέσκα ή σε κονσέρβα)
  • 1 ματσάκι σέλινο ή μαϊντανό
  • 1/2 λάχανο κομμένο στη μέση
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο (στο εξωτερικό χρησιμοποιούν βούτυρο)
  • Χυμός από 1 λεμόνι (ή και περισσότερα ανάλογα το επιθυμητό)
  • 12 φλιτζάνια νερό
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ή κάρυ

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε ελαφριά τα κρεμμύδια σε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα με ελάχιστο από το ελαιόλαδο.
  • Στη συνέχεια κόβουμε τις πιπεριές, το λάχανο, τα καρότα και τα μανιτάρια σε καρέ και τα προσθέτουμε.
  • Μόλις μαραθούν, συμπληρώνουμε τα 12 φλιτζάνια νερό, το μαϊντανό και τις ντομάτες.
  • Προσθέτουμε και τα μπαχαρικά.
  • Μόλις πάρει την πρώτη βράση χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λεμόνι και αφήνετε να σιγοβράσει για 2 ώρες.

Γράφει η Ιωάννα Λαουμτζή, Owner / Leading Trainer

Share post:

ESPA Banner
EUERDF Banner