facebook
Share

Μους σοκολάτας υγείας με παστέλι φουντουκιού

Μους σοκολάτας υγείας με παστέλι φουντουκιού

Θυμάμαι ως μικρή οικοδέσποινα κάθε αποτυχημένη μου προσπάθεια να βγάλω μια μους. Κατάφερνα πάντα μια καταπληκτική κρέμα αλλά ποτέ μια μους. Τελικά μέσα από τη προσπάθεια πάντα βγαίνει κάτι που πλέον μπορώ να χαρακτηρίσω εξαιρετικό. Δοκίμασέ το! 

Συστατικά

Για το παστέλι

  • 200 γρ. μέλι
  • 250 γρ. φουντούκια

Για το σερβίρισμα

  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 5 ασπράδια αβγών
  • 1 κγ ξύσμα πορτοκάλι
  • 50 γρ. γάλα φουντουκιού

Εκτέλεση
Τοποθετείς το μέλι σε μια κατσαρόλα και το αφήνεις να βράσει. Αποσύρεις από τη φωτιά, προσθέτεις τα φουντούκια και ανακατεύεις. Στη συνέχεια απλώνεις το μείγμα σε αντικολλητική λαδόκολλα και αφού κρυώσει το κόβεις στο σχήμα που θέλεις και το αφήνεις στην άκρη.

Βάζεις τη σοκολάτα σε μπέν-μαρί μαζί με το γάλα και αφήνεις να λιώσει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντάς τη με ένα σύρμα. Χτυπάς τα απράδια σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ για να γίνουν μια σφικτή μαρέγκα. Μόλις γίνει η σοκολάτα αφαιρείς και την αφήνεις λίγο να κρυώσει. Προσθέτεις το ξύσμα πορτοκαλιού και τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
Σερβίρεις σε ποτήρια μαζί με το παστέλι.

Η σοκολάτα παρασκευάζεται από τους σπόρους του κακαόδεντρου, του οποίου η λατινική ονομασία Theobroma cacao σημαίνει «τροφή των Θεών»!

Τι πίνουμε; Σίγουρα το αγαπημένο γλυκό κρασί της Σαντορίνης, ένα Vinsanto.

Share post: